-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla dzieci
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Żywienie człowieka. Akademicki podręcznik praktyczny


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788366602632 |
EAN | 9788366602632 |
- Opis
Akademicki podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, kierunku dietetyka, innych pokrewnych kierunków oraz wszystkich osób zainteresowanych zagadnieniami dotyczącymi żywienia człowieka. Zakres tematyczny opracowania jest dostosowany do obszaru przedmiotowego kształcenia. Każdy z rozdziałów zawiera obszerną część teoretyczną, umożliwiającą wprowadzenie do drugiej, praktycznej części, w której zamieszczone zostały szczegółowe instrukcje przewidzianych do realizacji przez studentów ćwiczeń. Uzupełnienie treści przedmiotowych obejmujących m.in. składniki odżywcze w żywności i żywieniu człowieka stanowią dwa ostatnie rozdziały poświęcone wybranym bioaktywnym, prozdrowotnym składnikom żywności, związkom o działaniu nieodżywczym i równocześnie prozdrowotnym, jak również związkom o działaniu wyłącznie antyodżywczym. Takie rozszerzenie problematyki umożliwia bardziej kompleksowe szacowanie wartości odżywczej diety oraz ocenę potencjalnego wpływu na wybrane elementy stanu odżywienia, samopoczucie i zdrowie człowieka. Treści zawarte w podręczniku umożliwiają zdobycie bądź uzupełnienie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej, tak bardzo potrzebnej w przyszłej pracy dietetyka i żywieniowca.
- Autorzy: Magdalena Franczyk-Żarów, Teresa Leszczyńska
- Format: 17.0x24.0cm
- Objętość: 324
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2023
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
176.95
38.17
23.00
10.00
66.00
114.71
114.71
128.91
203.62
53.59
121.10
26.56
50.94
112.14
27.00
56.00
50.00
40.00
44.00
67.15
29.00
16.00
45.00
19.00
19.00
29.00
19.00
34.00
25.00