- Kategorie
-
Żywienie człowieka. Akademicki podręcznik praktyczny
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 10 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788366602632 |
EAN | 9788366602632 |
Akademicki podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, kierunku dietetyka, innych pokrewnych kierunków oraz wszystkich osób zainteresowanych zagadnieniami dotyczącymi żywienia człowieka. Zakres tematyczny opracowania jest dostosowany do obszaru przedmiotowego kształcenia. Każdy z rozdziałów zawiera obszerną część teoretyczną, umożliwiającą wprowadzenie do drugiej, praktycznej części, w której zamieszczone zostały szczegółowe instrukcje przewidzianych do realizacji przez studentów ćwiczeń. Uzupełnienie treści przedmiotowych obejmujących m.in. składniki odżywcze w żywności i żywieniu człowieka stanowią dwa ostatnie rozdziały poświęcone wybranym bioaktywnym, prozdrowotnym składnikom żywności, związkom o działaniu nieodżywczym i równocześnie prozdrowotnym, jak również związkom o działaniu wyłącznie antyodżywczym. Takie rozszerzenie problematyki umożliwia bardziej kompleksowe szacowanie wartości odżywczej diety oraz ocenę potencjalnego wpływu na wybrane elementy stanu odżywienia, samopoczucie i zdrowie człowieka. Treści zawarte w podręczniku umożliwiają zdobycie bądź uzupełnienie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej, tak bardzo potrzebnej w przyszłej pracy dietetyka i żywieniowca.
- Autorzy: Magdalena Franczyk-Żarów, Teresa Leszczyńska
- Format: 17.0x24.0cm
- Objętość: 324
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2023
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie