• Żywienie człowieka. Akademicki podręcznik praktyczny

46.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 10 szt.
ISBN 9788366602632

Akademicki podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, kierunku dietetyka, innych pokrewnych kierunków oraz wszystkich osób zainteresowanych zagadnieniami dotyczącymi żywienia człowieka. Zakres tematyczny opracowania jest dostosowany do obszaru przedmiotowego kształcenia. Każdy z rozdziałów zawiera obszerną część teoretyczną, umożliwiającą wprowadzenie do drugiej, praktycznej części, w której zamieszczone zostały szczegółowe instrukcje przewidzianych do realizacji przez studentów ćwiczeń. Uzupełnienie treści przedmiotowych obejmujących m.in. składniki odżywcze w żywności i żywieniu człowieka stanowią dwa ostatnie rozdziały poświęcone wybranym bioaktywnym, prozdrowotnym składnikom żywności, związkom o działaniu nieodżywczym i równocześnie prozdrowotnym, jak również związkom o działaniu wyłącznie antyodżywczym. Takie rozszerzenie problematyki umożliwia bardziej kompleksowe szacowanie wartości odżywczej diety oraz ocenę potencjalnego wpływu na wybrane elementy stanu odżywienia, samopoczucie i zdrowie człowieka. Treści zawarte w podręczniku umożliwiają zdobycie bądź uzupełnienie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej, tak bardzo potrzebnej w przyszłej pracy dietetyka i żywieniowca.

 

  • Autorzy: Magdalena Franczyk-Żarów, Teresa Leszczyńska
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Objętość: 324
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2023
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie