- Kategorie
-
Chów drobiu
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 10 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788375839630 |
EAN |
Produkcja drobiarska w Polsce jest gałęzią liczącą się na rynku krajowym, a także na rynkach zagranicznych, dlatego też kompendium wiedzy zawartej w tym opracowaniu pomoże zainteresowanym zapoznać się z nowoczesnymi metodami produkcji drobiarskiej.
„Chów drobiu” przeznaczony jest dla studentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych wydziałów: Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt, Medycyny Weterynaryjnej oraz Rolnictwa i Biologii. Mogą z niego korzystać również studenci innych wydziałów uczelni, na których prowadzone są zajęcia z chowu i hodowli zwierząt gospodarskich.
Opracowanie zostało podzielone na rozdziały stanowiące samodzielne jednostki dydaktyczne w celu ułatwienia studentom przyswojenia wiadomości dotyczących odrębnych zagadnień. Rozdziały dostosowano do programu zajęć z hodowli drobiu. Zamiarem zespołu autorskiego było przygotowanie możliwie atrakcyjnej formuły uwzględniającej najnowsze osiągnięcia w chowie i hodowli drobiu. Studenci zainteresowani produkcją drobiarską będą mogli znaleźć najnowsze informacje dotyczące zasad chowu drobiu obowiązujące w UE, do których producenci szybko się przystosowali.
- Autor: praca zbiorowa pod redakcją Jana Niemca
- Rok wydania:
- 2020
- Liczba stron : 294
- Oprawa: miękka
- Wymiary:165 x 235 mm
1. Pochodzenie, udomowienie i pokrój drobiu ... 7