- Kategorie
-
Kuchnia polskich Kresów wyd. 2
Symbol:
25.16
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-7399-972-5 |
EAN | 9788373999725 |
Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, ogólnodostępnych składników. Znajdziemy tu receptury np. na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie - gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki.
Autor:
Ryszard Jan Czarnowski
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2023
Format:
16,5x24
Data wydania:
2023-02-07
Status:
JEST
Wydawca:
Rytm
Stron:
224
Wydanie:
2