• Kukurydza. Identyfikacja agrofagów oraz niedoborów

14.95
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena dostawy 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało
ISBN 9788394613051

Kukurydza jest jedną z najważniejszych roślin rolniczych w kraju. Powierzchnia zasiewów stale utrzymuje się powyżej miliona hektarów, a to świadczy o jej ogromnym znaczeniu w rolnictwie. Rosnące znaczenie rośliny to też większa potrzeba dbałości o uprawę. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu rynku Agro Wydawnictwo wraz z pracownikami Instytutu Ochrony Roślin – PIB, Terenowej Stacji Doświadczalnej w Rzeszowie oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przygotowało pierwszy atlas przedstawiający chwasty, szkodniki, choroby oraz niedobory pokarmowe w kukurydzy.

Autorami niniejszej publikacji są: dr hab. inż. Paweł K. Bereś prof. nadzw., dr hab. Piotr Szulc prof. nadzw., dr hab. Robert Idziak, dr Łukasz Sobiech, mgr inż. Łukasz Siekaniec, mgr inż. Kamil Kolan, mgr inż. Adam Wachowski.

Rok wydania: 2017