- Kategorie
-
Produkcja pieczarki na podłożu fazy III
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788309010319 |
EAN |
Książka ta zamyka cykl obrazujący rozwój technologii produkcji pieczarki i podłoża, jaki dokonał się przez ostatnie 15 lat w Polsce. W najbliższych latach zmiany w technologii nie będą takie duże jak do tej pory, ale będą się ciągle pojawiały chociaż w znacznie mniejszym zakresie. Jednak wiedza i nowe technologie będą miały nie mniejsze znaczenie niż dotychczas. Wynika to z jednej strony ze wzrostu skali uprawy, a z drugiej z malejących dochodów z produkcji pieczarek. Polskie pieczarkarstwo wchodzi w kolejną fazę rozwoju, jaką będzie zderzenie się z globalnym rynkiem i koniecznością obniżania kosztów wytwarzania.
W treści:
1. Przemiany w technologii produkcji pieczarki 13
2. Proces uprzemysławiania uprawy pieczarki 15
3. Produkcja pieczarki to produkcja żywności 18
4. Rynki i ich oczekiwania jakościowe 30
5. Systemy uprawy 38
6. Przejście z fazy II do III 41
7. Warunki techniczne produkcji pieczarki 52
8. Surowce i zasady ich doboru 63
9. Programowanie uprawy 77
10. Uprawa 79
11. Zbiór i przygotowanie do sprzedaży 142
12. Ocena uzyskanych wyników 159
13. Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy 160
14. Przygotowanie pieczarkarni do nowej uprawy 178
15. Zalecenia chemicznej ochrony pieczarki na lata 2008,2009 179