• Kategorie
  • Przewodnik do ćwiczeń z technologii przetwórstwa owoców i warzyw

28.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 8387866431

Każdy temat ćwiczeniowy składa się z dwóch części: wprowadzającej i opisowej. W części wprowadzającej podano: zagadnienia ogólne związane z tematem ćwiczenia, wymagania dotyczące surowca lub półproduktu, poszczególne fazy procesu technologicznego i charakterystyczne wielkości określające przerób, właściwości produktu, obliczenia receptur i wydajności, wymagania dotyczące produktu gotowego i jego ewentualne wady i przyczyny je wywołujące.

W części opisowej podano: zadania do wykonania, cel ćwiczenia, wskazówki dotyczące sposobu wykonania ćwiczenia i przeprowadzenia potrzebnych obliczeń.

W zakończeniu każdego tematu podano bibliografię, dotyczącą danego ćwiczenia i pogłębiającą przerabiane zagadnienia ćwiczeniowe.

  • Autorzy: Jan Oszmiański, Jerzy Sożyński
  • Format: 16.5x23.5
  • Ilość stron: 91
  • Rok wydania: 2001
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
  1. Trwałość barwy owoców i warzyw
  2. Technologia produkcji kompotów
  3. Technologia soków i napojów owocowych
  4. Technologia soków warzywnych
  5. Technologia win owocowych
  6. Technologia koncentratów z pulp i przecierów
  7. Technologia mrożonek warzywnych