- Kategorie
-
Przewodnik do ćwiczeń z technologii przetwórstwa owoców i warzyw
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 8387866431 |
EAN | 8387866431 |
Każdy temat ćwiczeniowy składa się z dwóch części: wprowadzającej i opisowej. W części wprowadzającej podano: zagadnienia ogólne związane z tematem ćwiczenia, wymagania dotyczące surowca lub półproduktu, poszczególne fazy procesu technologicznego i charakterystyczne wielkości określające przerób, właściwości produktu, obliczenia receptur i wydajności, wymagania dotyczące produktu gotowego i jego ewentualne wady i przyczyny je wywołujące.
W części opisowej podano: zadania do wykonania, cel ćwiczenia, wskazówki dotyczące sposobu wykonania ćwiczenia i przeprowadzenia potrzebnych obliczeń.
W zakończeniu każdego tematu podano bibliografię, dotyczącą danego ćwiczenia i pogłębiającą przerabiane zagadnienia ćwiczeniowe.
- Autorzy: Jan Oszmiański, Jerzy Sożyński
- Format: 16.5x23.5
- Ilość stron: 91
- Rok wydania: 2001
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
- Trwałość barwy owoców i warzyw
- Technologia produkcji kompotów
- Technologia soków i napojów owocowych
- Technologia soków warzywnych
- Technologia win owocowych
- Technologia koncentratów z pulp i przecierów
- Technologia mrożonek warzywnych