• Kategorie
  • Rolnictwo cz. I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe

59.00 -15% 50.15
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
59
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 32 szt.
ISBN 9788361574781

Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część I podręcznika obejmuje zagadnienia związane z anatomią i fizjologią zwierząt, żywieniem zwierząt i zoohigieną.

 

  • Autor: red. Anna Rekiel
  • Rok wydania: 2014
  • Liczba stron : 248
  • Oprawa: miękka, 
  • Wymiary: 165 x 235 mm

ZARYS ANATOMII l FIZJOLOGII ZWIERZĄT

Budowa i czynności życiowe komórek i tkanek w organizmie zwierzęcym

Budowa i funkcjonowanie układów w organizmie

ANATOMIA l FIZJOLOGIA PTAKÓW

PODSTAWY ŻYWIENIA ZWIERZĄT

Zielonki i pastwisko

Kiszonki

Okopowe

Pasze objętościowe suche

Siano i susze

Słoma

Pasze treściwe

Ziarna zbóż

Nasiona roślin strączkowych

Produkty uboczne przemysłu młynarskiego

ZARYS PROBLEMATYKI ZOOHIGIENICZNEJ

Wpływ wybranych czynników klimatycznych na organizm zwierzęcy

Lokalizacja i usytuowanie budynków

Mikroklimat pomieszczeń dla zwierząt gospodarskich

Zabiegi higieniczne w pomieszczeniach inwentarskich

Badanie zwierząt rzeźnych i mięsa. Znakowanie produktów pochodzenia zwierzęcego

SŁOWNICZEK

PIŚMIENNICTWO