-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Rolnictwo cz. I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe


Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788361574781 |
EAN | 9788361574781 |
- Opis
- Spis treści
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część I podręcznika obejmuje zagadnienia związane z anatomią i fizjologią zwierząt, żywieniem zwierząt i zoohigieną.
- Autor: red. Anna Rekiel
- Rok wydania: 2014
- Liczba stron : 248
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 165 x 235 mm
ZARYS ANATOMII l FIZJOLOGII ZWIERZĄT
Budowa i czynności życiowe komórek i tkanek w organizmie zwierzęcym
Budowa i funkcjonowanie układów w organizmie
ANATOMIA l FIZJOLOGIA PTAKÓW
PODSTAWY ŻYWIENIA ZWIERZĄT
Zielonki i pastwisko
Kiszonki
Okopowe
Pasze objętościowe suche
Siano i susze
Słoma
Pasze treściwe
Ziarna zbóż
Nasiona roślin strączkowych
Produkty uboczne przemysłu młynarskiego
ZARYS PROBLEMATYKI ZOOHIGIENICZNEJ
Wpływ wybranych czynników klimatycznych na organizm zwierzęcy
Lokalizacja i usytuowanie budynków
Mikroklimat pomieszczeń dla zwierząt gospodarskich
Zabiegi higieniczne w pomieszczeniach inwentarskich
Badanie zwierząt rzeźnych i mięsa. Znakowanie produktów pochodzenia zwierzęcego
SŁOWNICZEK
PIŚMIENNICTWO
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
80.00
150.27
119.14
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
45.52
44.62
40.70
132.50
127.50
27.00
56.00
65.50
49.00
50.00
49.00
45.00
85.00
29.00
19.00
19.00
19.00
44.00
59.00
44.00
20.00
30.00
87.15
31.40
44.55
55.89