- Kategorie
-
Rolnictwo cz. I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 36 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788361574781 |
EAN | 9788361574781 |
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część I podręcznika obejmuje zagadnienia związane z anatomią i fizjologią zwierząt, żywieniem zwierząt i zoohigieną.
- Autor: red. Anna Rekiel
- Rok wydania: 2014
- Liczba stron : 248
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 165 x 235 mm
ZARYS ANATOMII l FIZJOLOGII ZWIERZĄT
Budowa i czynności życiowe komórek i tkanek w organizmie zwierzęcym
Budowa i funkcjonowanie układów w organizmie
ANATOMIA l FIZJOLOGIA PTAKÓW
PODSTAWY ŻYWIENIA ZWIERZĄT
Zielonki i pastwisko
Kiszonki
Okopowe
Pasze objętościowe suche
Siano i susze
Słoma
Pasze treściwe
Ziarna zbóż
Nasiona roślin strączkowych
Produkty uboczne przemysłu młynarskiego
ZARYS PROBLEMATYKI ZOOHIGIENICZNEJ
Wpływ wybranych czynników klimatycznych na organizm zwierzęcy
Lokalizacja i usytuowanie budynków
Mikroklimat pomieszczeń dla zwierząt gospodarskich
Zabiegi higieniczne w pomieszczeniach inwentarskich
Badanie zwierząt rzeźnych i mięsa. Znakowanie produktów pochodzenia zwierzęcego
SŁOWNICZEK
PIŚMIENNICTWO