-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Rolnictwo cz. VI. Produkcja roślinna. Technologie produkcji roślinnej


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788366457157 |
EAN | 9788366457157 |
- Opis
- Spis treści
Podręcznik napisany przez zespół autorów zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część VI podręcznika obejmuje zagadnienia związane z technologią uprawy zbóż, roślin okopowych, przemysłowych i pastewnych oraz z zagospodarowaniem trwałych użytków zielonych.
- Autor: praca zbiorowa pod redakcją Witolda Grzebisza
- Rok wydania: 2020
- Liczba stron : 504
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 170 x 240 mm
ROZDZIAŁ I – ZBOŻA
1. Biologia zbóż
1.2. Budowa rośliny zbożowej
1.3. Fazy i stadia rozwojowe zbóż
2. Znaczenie gospodarcze zbóż
3. Technologia uprawy pszenicy ozimej
4. Technologia uprawy jęczmienia jarego
5. Technologie uprawy pozostałych zbóż
5.2. Zboża jare
6. Pielęgnacja łanu i zbiór
ROZDZIAŁ II – ROŚLINY OKOPOWE
1. Burak cukrowy
2. Ziemniak
ROZDZIAŁ III – ROŚLINY PRZEMYSŁOWE
1. Rośliny przemysłowe – wiadomości ogólne
2. Rzepak
3. Len
4. Konopie
ROZDZIAŁ IV – ROŚLINY PASTEWNE
1. Rośliny pastewne – wiadomości ogólne
2. Kukurydza
3. Rośliny strączkowe
4. Mieszanki strączkowo-zbożowe
5. Rośliny bobowate drobnonasienne
6. Trawy w uprawie polowej
7. Kapusta pastewna
8. Słonecznik pastewny
9. Międzyplony
ROZDZIAŁ V – TRWAŁE UŻYTKI ZIELONE
1. Gospodarcze i przyrodnicze znaczenie trwałych użytków zielonych
2. Podział i charakterystyka użytków zielonych
3. Biologia i charakterystyka roślinności użytków zielonych
4. Zagospodarowanie oraz odnawianie łąk i pastwisk
5. Zabiegi pielęgnacyjne na łąkach i pastwiskach. Nawożenie
6. Użytkowanie łąk i pastwisk
7. Obliczanie kosztów produkcji pasz na użytkach zielonych
8. Zwykła dobra praktyka rolnicza w gospodarowaniu na użytkach zielonych
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
90.00
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
122.00
122.00
21.25
66.50
34.00
27.00
56.00
67.15
22.00
46.75
50.00
46.75
45.00
29.00
48.00
19.00
19.00
19.00
44.00
59.00
44.00
30.00
31.40
170.00
12.07
97.58