• Kategorie
  • Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów

48.30 -14% 41.44
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
48.3
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 51 szt.

Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego - albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologicznej. W tej monografii znalazły się oba aspekty, co pozwala na holistyczne spojrzenie na rynek ekologiczny. (...) Dzięki połączeniu teoretycznych podstaw i aspektów praktycznych książka może służyć jako przewodnik dla tych, którzy chcą lepiej zrozumieć ten rynek i efektywnie na nim działać. Może dać im wgląd w trendy konsumenckie, strategie marketingowe, kwestie regulacyjne i inne czynniki wpływające na rozwój sektora żywności ekologicznej. dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASzWoj Autorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (...). W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i - co bardzo ważne - kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii. dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK

  • Autorzy: Smoluk-Sikorska Joanna, Wojciechowska-Solis Julia, Śmiglak-Krajewska Magdalena, Malinowski Mariusz
  • Format: 15.0x21.0cm
  • ISBN: 9788367450683
  • Objętość: 226
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Rok wydania: 2024
  • Wydawca: Scholar