• Kategorie
  • Świat na słodko

Brak towaru
26.19
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-7720-782-6

Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia - sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości - ziemniaku. Kolejne, poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery - słodycze.

Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła.

Od Redakcji

Autor:
Andrzej Kozioł
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2025
Format:
13,5x19,8
Data wydania:
2025-03-24
Status:
Nowość
Wydawca:
Petrus
Stron:
256
Wydanie:
1

Dane producenta

Wydawnictwo PETRUS
Raciborska 13/31
30-384 Kraków
Poland

wydawnictwo@wydawnictwopetrus.pl