• Kategorie
  • Domowy wypiek chleba

39.99 -21% 31.71
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
39.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 50 szt.

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego - od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o kłopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan. Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba: • Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. • Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. • Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. • Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.

  • Autorzy: Chattman Lauren
  • Format: 16.3x23.1cm
  • ISBN: 9788381510158
  • Objętość: 280
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2024
  • Wydawca: RM