• Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa

40.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena przesyłki 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało
format: 150 x 210
EAN: 9788375832303
ISBN: 978-83-7583-230-3

360 s. grudzień 2010 „Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa” stanowi polską wersję „Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture” wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku. Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków. Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom. Słownik zawiera syntetyczną listę terminów i akronimów używanych w biotechnologii, jak również w naukach związanych z biotechnologią. Zamieszczony na końcu wykaz terminów angielskich ułatwi odnalezienie prawidłowych terminów polskich. Słownik przeznaczony jest dla studentów, inżynierów i pracowników naukowych związanych z biotechnologią i naukami o życiu. Ułatwia dotarcie do wiedzy potrzebnej w pracach projektowych, badawczych i legislacyjnych, szczególnie w kontaktach międzynarodowych.