• Kategorie
  • Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

29,90 zł -18% 24,52 zł
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
29,90 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13,50 zł
Paczkomaty InPost 13,50 zł
InPost Kurier 17,00 zł
Kurier DHL 19,70 zł
Dostępność 4 szt.
ISBN 9788377636152

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.

  • Format: 13.0x19.0cm
  • Autor: Egon Binder
  • Objętość: 120
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2022
  • Wydawca: Multico

Wytwarzanie dymu:

wędzenie zimne, ciepłe i gorące;

środki wytwarzania dymu;

jak działa dym.


Piece i komory wędzarnicze:

małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb;

wędzarnie do samodzielnego wykonania;

szafy i komory wędzarnicze;

jak unikać błędów w czasie wędzenia.

 

Wędzenie mięsa i kiełbas:

ważne reguły peklowania;

wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny;

kiełbasa surowa, parzona i gotowana;

jaki dym do jakiej kiełbasy;

przepisy.

 

Wędzenie ryb:

patroszenie, czyszczenie, solenie;

metody wędzenia;

gatunki ryb polecane do wędzenia;

przechowywanie i zamrażanie;

przepisy.