- Kategorie
-
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 4 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788377636152 |
EAN | 9788377636152 |
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
- Format: 13.0x19.0cm
- Autor: Egon Binder
- Objętość: 120
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2022
- Wydawca: Multico
Wytwarzanie dymu:
wędzenie zimne, ciepłe i gorące;
środki wytwarzania dymu;
jak działa dym.
Piece i komory wędzarnicze:
małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb;
wędzarnie do samodzielnego wykonania;
szafy i komory wędzarnicze;
jak unikać błędów w czasie wędzenia.
Wędzenie mięsa i kiełbas:
ważne reguły peklowania;
wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny;
kiełbasa surowa, parzona i gotowana;
jaki dym do jakiej kiełbasy;
przepisy.
Wędzenie ryb:
patroszenie, czyszczenie, solenie;
metody wędzenia;
gatunki ryb polecane do wędzenia;
przechowywanie i zamrażanie;
przepisy.