• Kategorie
  • Technologia przetwórstwa mięsa

89,00 zł -15% 75,83 zł
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
89,00 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12,00 zł
Paczkomaty InPost 12,00 zł
InPost Kurier 14,00 zł
Kurier DHL 19,70 zł
Dostępność 20 szt.
ISBN 9788301194123

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

  • Autorzy: Olszewski Adam
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788301194123
  • Objętość: 346
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2017
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN